Facilities Hotel Bougainvillea

  • Introductie

Hotel Bougainvillea is de ideale plek om te starten of te eindigen tijdens een rondreis door Costa Rica. Het hotel is practisch gelegen op een 30-tal minuten van de vlieghaven in een rustige residentiële wijk omgeven door een grote botanische tuin vol met kleurrijke bloemen, vogels en vlinders…

  • Locatie: 

Hotel Bougainvillea is gelegen iets buiten het centrum van Santo Domingo de Heredia, ongeveer 8 km ten noorden van het centrum van San José en ongeveer 20 km van de vlieghaven.

  • faciliteiten

Hotel Bougainvillea beschikt over 77 ruime standaard kamers en 4 Junior Suites. Al de kamers zijn modern ingerricht met elegant meubilair. De kamers zijn uitgerust met een flatscreen TV, airconditioning, kluis eneen stijlvolle, recentelijk gerenvoeerde privé-badkamer. Elke kamer beschikt ook over zijn eigen privé-terras met 2 stoelen met panoramisch uizicht op de botanische tuin of  de Centrale Vallei. Aan het hotel ligt een 4 ha grote goed onderhouden botanische tuin exclusief toegankelijk voor hotelgasten. Er is een zwembad, souvenierswinkel en zelfs een tennisterrein. Het restaurant heeft een zeer goede reputatie en serveert heerlijke Costaricaanse en internationale gerechten. Er is ook een gezellige bar. Gratis wifi is beschikbaar in de kamer en in de gemeenschappelijke ruimten.

  • Vogelobservatie
Grayish Saltator
Grayish Saltator

De mooie tuin van Hotel Bougainvillea is waarschijnlijk de beste plek voor vogelobservatie in heel San José en omstreken. De tuin is bezaaid met tropische planten zoals heliconia’s, gemberachtigen, bormelia’s en zelfs orchideeën en trekt heel wat vlinders aan en enkele van de meer algemene vogelsoorten van Costa Rica. Een ochtend wandeling door de tuinen is de ideale introductie tot het vogels kijken in Costa Rica. De vogels laten zich vrij makkelijk zien hier en kunnen oa de fraaie Blue-crowned Motmot opleveren, Rufous-tailed Humingbird, Squirrel Cuckoo, Crimson-fronted Parakeets, Hoffman’s Woodpeckers, Great Kiskadee, Tropical Kingbird en Social Flycatcher, House Wren, Rufous-naped Wren, Blue-gray en Palm Tanagers, en  Grayish en  Buff-throated Saltator. Iets moeilijker zijn Rufous-capped Warbler en Plain Wren. Daarnaast staat Hotel Bougainvillea ook bekend als zijnde een goede plek voor zowel  Prevost-ground Sparrow en  White-eared Ground-sparrow. Deze schuwe vogels verschuilen zich vaak in het dichte struikgewas en laten zich niet makkelijk zien. Ferruginous Pygmee Owl  (actief zowel overdag als ‘s nachts) treft men soms aan en ‘s nachts duiken vaak Common Pauraques op in de parking. Tropical Screech-owl kan men soms horen ‘s nachts en had vroeger een day-roost in een grote bamboestruik in de tuin. Vraag de tuinmannen of de uil (la lechuza) onlangs nog gezien is geweest…Hotel Bougainvillea ligt op  ongeveer een uur rijden van het Parque Nacional Volcan Poas, een zeer goede plek voor observatie van enkele hoogland endemen. Parque Nacional Tapanti ligt op ongeveer 1,5 uur rijden en is ook een uitstekende plek voor vogelobservatie. Indien gewenst kan Aratinga Tours voor U een vogel-excursie regelen vanuit Hotel Bougainvillea naar één van deze plekken.