Aratinga Tours steunt AOCR

Aratinga Tours is officiële sponser van de AOCR (Asociación Ornitológica de Costa Rica): een Costaricaanse non-profit organizatie opgericht in 1993 ter ere van het eerste ornithologische congres in Costa Rica. De leden van de AOCR zijn mensen die in Costa Rica wonen met verschillende achtergronden die allen één passie gemeen hebben nl.de observatie van vogels in Costa Rica in hun natuurlijke omgeving.

Het voornaamste doel van de AOCR is bijdragen leveren aan de studie en conservatie van vogels en hun habitats in Costa Rica.

Zo houdt de AOCR zich oa bezig met het aanwijzen van IBA’s (Important Bird Areas) en het toekennen van beurzen voor Costaricaanse studenten met onderzoeksprojecten in het domein van de ornithologie. Daarnaast stelt de AOCR de officiële vogellijst van Costa Rica samen en zorgt zij voor haar actualisatie.

Het embleem van AOCR is de Wrenthrush (vroeger Zeledonia genaamd):zeledonia coronata, een bijna-endeem voorkomend in het nevelwoud van het Talamanca-gebergte dat zich uitstrekt van Costa Rica tot West-Panama.

Voor meer info: zie www.avesdecostarica.org en www.zeledonia.org