Hotel Buena Vista

  • Introductie

Hotel Buena Vista is een mooi hotel opgetrokken in koloniale stijl egelegen te midden van de koffieplantages met spectaculair uitizcht op de Centrale Vallei. Het hotel ligt zeer practisch op een 15-tal minuten rijden van de vliegha zalige rust…

  • Locatie: 

Hotel Buena Vista ligt op een 6 tal kilometer ten noorden van de stad Alajuela en op onegeveer 10 km van de vlieghaven op de flanken van de Poas vulkaan.

  • Faciliteiten: 

Hotel Buena Vista beschikt over 30 kamers, waarvan 8 standaard kamers, 11 deluxe kamers, 6 Junior Suites en 5 luxe villas. Alle kamers behalve de standaard kamers werden onlangs stijlvol gerenoveerd. Alle kamers (behalve de standaard kamers) hebben een privé-balkon met uitizcht op de tuine en koffieplantages, de Poas vulkaan of de Centrale Vallei. Overal is privé-sanitair voorzien en is een safe en een TV aanwezig. Het restaurant serveert lekkere internationale en Costaricaanse gerechten. Verder is er ook een bar en een zwembad, een kleine tuin en kort wandelpad door een  koffieplantage.

  • Vogelobservatie:
Blue-crowned Motmot
Blue-crowned Motmot

Er zijn hier heel wat interessante vogels te zien, een vroege ochtendwandeling door de tuin en parking van het hotel levert vaak enkele interessante soorten op zoals de Great Kiskadee, Social Flycatcher, Inca Dove, Rufous-tailed Hummingbird, White-tailed Kite, White-crowned Parrot en Crimson-fronted Parakeet. Een bananenfeeder trekt heel wat Clay-colored Robins aan, maar af en toe ook een Blue-crowned Motmot. Vanuit het hotel vertrekt er een kleine trail door de koffieplantages, die de moeite waard is te verkennen, met mogelijkheden op oa de  White-eared Ground-sparrow , Hoffman’s Woodpecker, Rufous-capped Warbler en  Plain-capped Starthroat.