waarom Aratinga Tours

  • Terreinkennis en maatwerk:

Doordat wij zelf vanuit Costa Rica opereren en Pieter Westra er regelmatig als gids op pad gaat, hebben wij een zeer goede kennis van Costa Rica en zijn toeristische infrastructuur. Wij staan met andere woorden constant in nauw contact met de verschillende bestemmingen die wij aanbieden. Hierdoor zijn wij in staat reizen te ontwerpen die logistiek goed in elkaar zitten en de perfecte reis op maat te maken, rekening houdend met specifieke verlangens en noden van onze klanten.

Daarnaast is Pieter een fervent vogel – en natuurliefhebber vertrouwd met de biogeografie (welke soorten te vinden zijn in welke geografische gebieden) van Costa Rica. Als je bepaalde soorten absoluut wil spotten kan Pieter hierbij zeker raad geven en een reis  ontwerpen om specifiek op zoek te gaan naar de desbetreffende soort(en).

  • Kleinschaligheid en alternatieve bestemmingen:

Aratinga Torus is  een klein bedrijfje bestaande uit Pieter Westra en vader Jan Westra gespecialiseerd in het aanbieden van natuurreizen en vogelreizen in Costa Rica. Wij proberen onze reizen steeds  uniek te maken door alternatieve, minder bezochte bestemmingen en hotels aan te bieden en eventueel te combineren met enkele klassiekere bestemmingen. In rustigere, minder bezochte locaties gaat immers de vogel- en natuurliefhebber meer aan zijn trekken komen.
Doordat wij ons ons richten op een kleine doelgroep van vogel- en natuurliefhebbers vermijden wij het massa-toerisme en kunnen wij onze klanten onze volledige aandacht schenken vóór en tijdens de reis.

  • Ondersteuning en communicatie voor, tijdens en na de reis:

Wij zijn er van overtuigd dat voorafgaand aan een succesvolle reis een duidelijke en grondige communicatie noodzakelijk is. Wij moedigen onze klanten aan zoveel mogelijk specifieke informatie te geven over hun specifieke wensen en noden  zodanig dat daar steeds mee  rekening kan gehouden worden.
Wanneer wij tot een akkoord komen met onze klanten wordt vervolgens een uitgebreid informatiepakket opgestuurd met daarin een gedetailleerde routebeschrijving, praktische informatie, achtergrondinformatie en  uitgebreide informatie over vogelobservatie in Costa Rica en welke soorten waar kunnen verwacht worden.

  • Welkom

Bij aankomst op de vlieghaven in Costa Rica worden onze klanten steeds verwelkomd door een  vertegenwoordiger van Aratinga Tours en naar het eerste hotel gebracht via een comfortabele en snelle privé transfer.

  • Nederlandstalige helpdesk

Tijdens een rondreis is Aratinga Tours steeds telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren, waar onze klanten in het Nederlands zullen worden te woord gestaan. Voor contact buiten de kantooruren en in het weekend wordt een speciaal alarmnummer voorzien.