Vogelgidsen

 

  • Lokale gidsen:

Een wandeling door het regenwoud heeft zoveel meer te bieden in het gezelschap van een goede lokale gids; deze mensen zijn immers vertrouwd met de complexe structuur eigen aan het tropisch regenwoud en zijn daarom zeer goed in het spotten van vogels en andere dieren. Een ander voordeel is dat het vaak de locals zijn die de lokatie van bijzondere soorten kennen. Daarnaast wordt door gebruik te maken van lokale gidsen de lokale economie gestimuleerd.
Aratinga Tours werkt enkel met de beste lokale natuurgidsen. Deze zijn steeds Engelstalig en hebben een grondige ecologische kennis van het land. Waar mogelijk kunnen ook gespecialiseerde lokale vogelgidsen uitgerust met telescoop worden voorzien.

  • Gespecialiseerde Nederlandstalige vogelgids:

Indien je wenst kan je op pad gaan met Pieter Westra als gids. Pieter is één van de betere vogelgidsen in Costa Rica en zijn goede terreinkennis en kennis van vogels en hun geluiden maken hem de ideale reispartner op uw vogelreis of natuurreis in Costa Rica. Pieter is steeds uitgerust met een Swarowski telescoop en verrekijker en I-pod met vogelgeluiden.