• Introductie: 

Bosque del Rio Tigre ligt aan de rand van het dorpje Dos Brazos in het zuidelijke Osa schiereiland. De lodge is volledig omgeven door secundair en primair regenwoud, zodanig dat gasten zich constant in het midden van de jungle wanen. Dit, in combinatie met de sfeervolle en comfortabele kamers en de gemeende gastvrijheid van uw gastheer maken van uw verblijf in Bosque del Rio Tigre Lodge een onvergeetelijke ervaring.

  • Locatie: 

Bosque del Rio Tigre Lodge is gelegen in het hart van het Osa schiereiland in het zuidwesten van Costa Rica. Met de auto moet U rekenen op een  pittige reis van een 8 a 9 tal uren. Het eerste gedeelte van dit traject gaat  langs de moderne Iteramerikaanse snelweg, maar de  laatste gedeelte 70-tal km is langs een secundaire weg met vaak veel putten in. De laatste 15 km is langs een ongeasfalteerde weg en om effectief in de lodge te geraken moet een rivier worden overgestoken (en er is geen brug), wat bij hevige regenval en het aanzwellen van de rivier soms een erg avontuurlijke aangelegenheid kan worden…Als alternatief kan men opteren om naar Puerto Jimenez te vliegen vanuit San José en de laatste 45 minuten af te leggen met een 4 x 4 taxi. Hierdoor kan men de reistijd beperken tot een dik uur.Aratinga Tours zal U met plezier helpen bij het regelen van  binnenlandse vlucht en landtransfer.

  • Faciliteiten

De term “rustic luxery” is misschien een goede manier om de sfeer in Bosque del Rio Tigre Lodge te bschrijven:de lodge is erg klein en kan slechts 15 mensen huisvesten (hoewel er meestal maar 5 of 6 hotelgasten aanwezig zijn) in mooie gedecoreerde kamers.Daarnaast is er een gezellige gemeenschappelijke lounge met schommelstoelen en een kleine bibliotheek met natuurboeken. Dagelijks worden er lekkere maaltijden geserveerd gebruik makend van verse lokale produkten. Belangrijk om weten is dat men hier niet over privé-sanitair beschikt (er is echter een kleine bungalow met privé-badkamer). Vanuit de lodge vertrekt een uitgebreid goed onderhouden wandelpaden-netwerk door een privé-natuurreservaat enkel  toegankelijk voor gasten van de lodge, door primair en secundair regenwoud.

  • Vogels en andere dieren…

Bosque del Rio Tigre Lodge grenst aan het Parque Nacional Corcovado, met zijn bijna 43 000 ha, één van de meest uitgestrekte laagland regenwouden van Centraal Amerika. Het is dan ook geen wonder dat deze mooie plek één van de absolute topplaatsen is in Costa Rica voor vogelobservatie. Nergens anders zie je met zulk gemak bijzondere vogels  zoals White-crested Coquette, Charming Hummingbird, Orange-collared Manakin, Torqoise Cotinga en de met uitsterven bedreigde Yellow-billed Cotinga. Naast meer dan 400 vogelsoorten komen in Bosque del Rio Tigre meer dan 100 zoogdiersoorten voor, waaronder de met uitsterven bedreigde Gele doodshoofdaapjes, en ook de fotogenieke Roodoogmaki-kikker kan men hier bewonderen. Je gastheren Lis en Abraham zijn beide zeer vriendelijke mensen die je met plezier de wondebaarlijke fauna en flora rond het hotel laten zien. Abraham is de lokale vogelgids van dienst en is een echte specialist en zeer goed vertrouwd met de lokale avifauna…